Ποιοί είμαστε;

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος, που δημιουργήθηκε από το μεράκι και την αγάπη κάποιων ανθρώπων του νομού μας για το ποδήλατο και τον αθλητισμό. Αριθμεί αυτή τη στιγμή 70+ μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου. Το καταστατικό του Συλλόγο αναγνωρίσθηκε με αριθ. 16/2013 Διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου θεσπρωτίας στις 29 Μαρτίου 2013.

Είναι ο μοναδικός σύλλογος ποδηλάτου στην Θεσπρωτία και από την αρχή της ίδρυσης του έχει συγκεκριμένους στόχους.

Τη ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας σε όλες της μορφές του ( δρόμος ,βουνό).Την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου σαν μέσο μετακίνησης ,άθλησης και διασκέδασης. Εβδομαδιαίες οργανωμένες βόλτες Την παρότρυνση τον παιδιών να ασχοληθούνε με το ποδήλατο και να μετακινούνται με αυτό βάζοντας όμως πρώτα της βάσεις για σωστή κυκλοφοριακή αγωγή με σεμινάρια αρχικά (σε βόλτες , πλατείες, σχολεία κ.α. ) και μετέπειτα με την δημιουργία κυκλοφοριακών πάρκων και ανάπτυξη ακαδημίας ποδηλάτων για παιδία.

Στόχος μας είναι να δώσουμε στις αρμόδιες αρχές τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις για δημιουργία ποδηλατοδρόμων , πάρκινγκ ποδηλάτων και δημόσια δανειστικά ποδήλατά σε όλες τις πόλεις του Νομού.Σκοπός του Συλλόγου είναι:

Nα συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας πόλης πιο ανθρώπινης, επιδιώκοντας το ποδήλατο να γίνει η εναλλακτική μέθοδος μεταφοράς μέσα στην πόλη.

Nα προωθήσει την υγιεινή ζωή μέσα από δραστηριότητες με ποδήλατα μέσα στην πόλη αλλά και έξω από αυτήν.

Nα φέρει σε επαφή τους νέους με την φύση και να τους διώξουν μακριά από τα ναρκωτικά, και τις κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Nα προωθήσει τα δικαιώματα των ποδηλατών στους ελληνικούς δρόμους και να μάθουν στα νέα παιδιά τους κανόνες ασφαλείας, να οδηγούν σωστά και να σέβονται τους πεζούς τα αυτοκίνητα και τους συναθλητές τους.

Να διαφημίσουμε τον Νομό τουριστικά και να παροτρύνουμε τουρίστες να έρθουν για διακοπές στον Νομό μας και να γνωρίσουν τις παραλίες μας και τα βουνά μας.

Όταν κυκλοφορούμε με ποδήλατο βοηθάμε: Tην ατμόσφαιρα και την φύση γιατί δεν ρυπαίνουμε. Τους εαυτούς μας γιατί γυμναζόμαστε και φτάνουμε ποιο εύκολα και γρήγορα στον προορισμό μας. Τους συνανθρώπους μας γιατί έχουμε προφανώς αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι αποφεύγοντας την κίνηση. Τα αυτοκίνητα γιατί θα είναι λιγότερα και θα κυκλοφορούνε ποιο εύκολα και θα παρκάρουνε ποιο εύκολα.

Ποδήλατο = Πολιτισμός.

Μην κάνεις την ζώη σου ποδήλατο, κάνε το ποδήλατο ζωή σου . . .

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ…» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δεν έχεις ποδήλατο και θέλεις να κάνεις μια βόλτα μαζί μας 10 δανειστικά ποδήλατα
που έχει εγκαταστήσει η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο πάρκο απέναντι από την περιφέρεια αλλα και στο νέο Λιμάνι σε περιμένουν.Την Τετάρτη  το βράδυ ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ξεκινάει και πάλι τις βραδινές ποδηλατάδες εντός πόλης & βλέπουμε. Επικοινωνήστε  μαζί μας στο κιν. 69 48 58 29 70 (κ. Βασίλης) για πληροφορίες η για να κλείσετε ένα από τα ποδήλατα.

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ είναι κατά βάση ένας σύλλογος που ευελπιστεί στο μέλλον να έχει αθλητικό τμήμα αλλά και ένας Σύλλογος που θέλει να απόκτηση ο Νομός μας ποδηλατική κουλτούρα.
  
Οι βόλτες είναι συμβολικού χαρακτήρα και αποτελούν κοινή ανάγκη όσων αγαπάμε το ποδήλατο. Σκοπός μας είναι  να ποδηλατήσουμε  όλοι μαζί, να επικοινωνήσουμε, να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε και να αθληθούμε. Επιπλέον θέλουμε να αναδείξουμε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς και να γίνουμε το παράδειγμα για τα νέα παιδιά οδηγώντας με σύνεση. Η βόλτα είναι μικτή, για μικρά παιδιά και μεγάλους, για αθλητικούς και μη αθλητικούς. Οι ταχύτητες είναι μικρές για να μπορούν να συμμετέχουν όλοι με ομαδικό πνεύμα. Αν κάποιος κουραστεί μπορεί να αποχωρήσει ή μπορεί να ποδηλατήσει  πιο γρήγορα  και να αποκοπή από το κυρίως γκρουπ. Πρόθεση μας είναι να περάσουμε όλοι καλά και να μη δυσαρεστήσουμε κανέναν. Βασική μας μέριμνα είναι η ασφάλεια κυρίως για τα παιδιά. Είναι κανόνας στις βόλτες μας τα παιδιά κάτω των 18 χρονών να συνοδεύονται πάντα από τους γονείς ή κάποιον ενήλικα, (κανονικά) θα πρέπει να φοράμε κράνος και αντανακλαστικά ρούχα ιδίως στις βραδινές βόλτες.

Οφείλουμε οι λάτρεις του ποδήλατου να δηλώσουμε το παρόν στο δρόμο, τα ποδήλατα είναι εδώ, ο δρόμος είναι και για τα ποδήλατα. Με σεβασμό από και προς τους υπολοίπους και με στοιχειώδη άνεση και ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Το ποδήλατο μπορεί να σε πάει παντού, όποιος και αν είσαι, όπως και αν είσαι (με γραβάτα, φόρμα ή τακούνια για κυρίες)στη δουλειά, στο σχολείο για ψώνια, για καφέ. 
Να αναδείξουμε την ανάγκη δημιουργίας ποδηλατοδρόμων εντός και εκτός πόλης αλλά και πάρκινγκ ποδηλάτων και δημιουργία σταθμών με δανειστικά ποδήλατα. Θα θέλαμε έναν ενιαίο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ από το Νέο λιμάνι ως την παραλία του Δρεπάνου, που να ενώνεται με Νέα Σελεύκεια και Λαδοχώρι, Γραικοχώρι. Η παραλία του Δρεπάνου θα ήταν πιο προσβάσιμη με το ποδήλατο και ο δρόμος πιο ασφαλής. Ο τουρισμός με το ποδήλατο σε Ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ διαδεδομένος. Τουρίστες από την Ευρώπη μέσω Ιταλίας θα μπορούσαν να έρθουν με τα ποδήλατα τους στο νέο λιμάνι τις Ηγουμενίτσας και από εκεί στο κάμπινγκ του δρεπάνου ή σε άλλες περιοχές της Θεσπρωτίας.

Θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον εκδρομές-βόλτες στην Θεσπρωτία με το ποδήλατο, που θα αναδείξουνε πολλές περιοχές-διαδρομές που αξίζει να διανύσει κάποιος, εντός και εκτός δρόμου. Εκδρομές παραλιακά ή στο βουνό ή με προορισμό Αρχαιολογικούς και Ιστορικούς χώρους.

Φωτογραφίες από παλιότερες βόλτες μπορείτε να δείτε στο  www.facebook.com/Thespodilato
  & στο facebook/ΠΟ.ΣΥ.ΘΕ. ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ.

Όποιος θέλει να γίνει μέλος του Συλλόγου η να βοηθήσει συμμετέχοντας ενεργά μπορεί να εποικινωνήσει μαζί μας στο κιν. 69 48 58 29 70 η στο www.thespodilato.blogspot.gr & στο e-mail: thespodilato@gmail.com

Όταν κυκλοφορούμε με ποδήλατο βοηθάμε: Tην ατμόσφαιρα και τη φύση γιατί δε ρυπαίνουμε. Τους εαυτούς μας γιατί γυμναζόμαστε και φτάνουμε πιο εύκολα και γρήγορα στον προορισμό μας. Τους συνανθρώπους μας γιατί έχουμε προφανώς αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι αποφεύγοντας την κίνηση. Τη μείωση της χρήσης του ΙΧ, που συμβάλει στη βελτίωση του κυκλοφοριακού και στην αποσυμφόρηση των χώρων στάθμευσης. 

Βασίλης Θ. Ρίζος
Αντιπρόεδρος Συλλόγου

Ποδήλατο = Πολιτισμός.

Μην κάνεις την Ζωή σου ποδήλατο, κάνε το ποδήλατο Ζωή σου….


Ενδικτικά  Οι ποδηλατουπόλεις της Ελλάδας...

ο Θάνος Βλαστός, από τη μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, στο flowmagazine.gr.: «Οι ποδηλατόδρομοι στην Ελλάδα λειτουργούν ως καταφύγια ασφάλειας. Σε πόλεις-πρότυπα του ποδηλάτου, όπως είναι το Μόναχο, το Λονδίνο και η Βαρκελώνη, τραβούν απλά μια άσπρη γραμμή στο δρόμο. Η Ελλάδα μπορεί ευτυχώς να έχει αρχίσει να βρίσκει τον ποδηλάτη μέσα της αλλά έχει μόνο 100 χλμ ποδηλατόδρομους συνολικά, αριθμός που αναλογεί σε χιλιάδες στην Ολλανδία!».
Καρδίτσα: Μια ποδηλατούπολη με πολλά εύσημα! 4 χλμ αστικού ποδηλατόδρομου και 10 χλμ περιαστικού 6 σταθμοί με 60 αυτόματα δανειστικά ποδήλατα ανά σταθμό και συνολικά 17 θέσεις.
Βόλος... η απόλαυση του ποδηλάτου Δεύτερη πιο «διάσημη» ποδηλατούπολη στην Ελλάδα θεωρείται ο Βόλος! Όπως κάθε σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, έτσι και ο Βόλος διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων περίπου 15 χλμ.
Λάρισα... από τα πρώτα ποδηλατικά δίκτυα υπάρχουν ειδικές διαδρομές για ποδήλατα, οι οποίες φτάνουν τα 15 χλμ σε έκταση.
Κως: Το «Νησί των Ποδηλάτων»! Οι ποδηλατόδρομοι μήκους 12,8 χλμ. απλώνονται σε όλη την παραλιακή ζώνη της πόλης και αποτελούν «βάλσαμο» για κάθε ποδηλάτη.

Μεσολόγγι… οι κάτοικοι παίρνουν τα ποδήλατά τους Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι το 90% των μαθητών κινείται με ποδήλατο… αποδεικνύεται ότι το Μεσολόγγι αποτελεί μια ιδιαίτερη ποδηλατούπολη. Κίνητρο για τους λάτρεις του σπορ αποτέλεσε ο αστικός ποδηλατόδρομος έκτασης 4-5 χλμ και ο περιαστικός μήκους 3,5 χλμ, ο οποίος τερματίζει στη θέα της παραλίας. Πηγή http://www.flowmagazine.gr/article/view/oi_podilatoupoleis_tis_elladas_kai_fortsa_to_petali

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ


Η ποδηλατική ομάδα "Dum Σπύρο Spero" κρατάει τη μνήμη του Σπύρου Παπαγιάννη ζωντανή, ποδηλατώντας και φέτος στους δρόμους της Αθήνας. Με αφετηρία το Παλαιό Φάληρο σας προσκαλούμε σε μια καλοκαιρινή βραδινή βόλτα ως τη Γλυφάδα και τη Δάφνη στις 29 Ιουνίου του 2013. Ώρα συνάντησης 19.30 στη Μαρίνα Φλοίσβου του Παλαιού Φαλήρου. Εκείνη τη μέρα ξεκινά ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας, που υπηρέτησε δημοσιογραφικά επί χρόνια ο Σπύρος. Το φετινό μήνυμα που στέλνουμε είναι: "Ποδηλατώ-κυκλοφορώ"! Όσα περισσότερα ποδήλατα κυκλοφορήσουν στους δρόμους, τόσο πιο εύκολα θα νικηθεί ο φόβος και θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των ποδηλατών. Σας περιμένουμε και φέτος! 

https://www.facebook.com/profile.php?id=1090186254&ref=ts&fref=ts




Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟ.ΣΥ.ΘΕ. ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ



ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Αγαπητοί φίλοι.Στα πλαίσια της  δημιουργίας αθλητικού τμήματος ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ  από  Δευτέρα 10 Ιουνίου και κάθε Δευτέρα ξεκινάει αθλητικές ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ χαρακτήρα .Σημείο  συνάντησης η μεγάλη παιδική χαρά Ηγουμενίτσας στις 18:00.
Σκοπός της διαδρομής είναι να γνωρίσουν όσοι θέλουν το άθλημα τις ποδηλασίας , να αθληθούμε σε πολλά χιλιόμετρα  και να αναζητήσουμε αθλητές παιδιά που τελικά θα αγαπήσουν το άθλημα και θα πλαισιώσουν την ομάδα.
Αυτήν την Δευτέρα η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε θα είναι ήπιας κλίμακας χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές ,σχεδόν ευθεία. Συγκεκριμένα θα κατευθυνθούμε προς την Σαγιάδα.
Μία πρώτη ασφάλτινη διαδρομή γνωριμίας.
΄Ωρες προπόνησης 2:30 +. Χιλιόμετρα 40 +.
Καλό θα ήταν όσοι επιθυμούν να έρθουν να έχουν μαζί τους μπουκαλάκι με νερό και κάποιο σνακ μπάρες δημητριακών , μπανάνες , ηλεκτρολύτες κ.τ.λ.π. αθλητικά ρούχα καθώς και κράνος.
Τα ποδήλατα θα ακολουθεί συνοδευτικό όχημα.
Την διαδρομή θα συνοδεύει η «DREAM TEAM» του συλλόγου με αρκετή εμπειρία και πολλά χιλιόμετρα στα πόδια τους ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ , ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΕΛΙΟΣ , ΝΙΚΟΣ ΣΟΚΟΛΑΚΗΣ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ , ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ο γυμναστής ΝΙΚΟΣ ΤΑΤΣΗΣ κ.α. οι οποίοι θα συμβουλεύουν και θα καθοδηγούν την πορεία.

Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ εντός πόλης & βλέπουμε…
Σημείο συνάντησης πλατεία δημαρχείου 21:30.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
https://www.facebook.com/Thespodilato

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΙΖΟΣ
Αντιπρόεδρος Συλλόγου
Τηλ. 69 48 58 29 70.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ταξίδι αφιερωμένο στην μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
650 χλμ. γύρος της Πελοπόννησου.

Απο την Ελενα Ανθή https://www.facebook.com/eanthi.
To Iνστιτουτο Οδικης Ασφαλειας(Ι.Ο.ΑΣ) "Πανος Μυλωνας" ,σε συνεργασια με την ''iCycle'' road cycling tours, διοργανωνουν μια "βολτα" 650 χιλιομετρων και τον γυρο της Πελοποννησου , αφιερωμενη στην οδικη ασφαλεια αλλα και στην ενημερωση του κοσμου, για την οδηγικη συμπεριφορα. Τον ΑΘΛΟ 2013.
Ομως εγω και ο Γιωργος Κατριβανος ( Asgaror Velo ), συμμετεχοντες σε αυτο, αφιερωνουμε το ταξιδι μας αυτο, στην μνημη ολων των φιλων μας,γνωστων η ακομα και αγνωστων ανθρωπων που εχασαν την ζωη τους στην ασφαλτο.
Κυριως ομως το ταξιδι αυτο (κατοπιν και συγκαταθεσης των συγγενων του) ,το αφιερωνουμε στην μνημη του ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ , οπου περυσι εχασε την ζωη του,εκει οπου χιλιαδες ανθρωποι αφηνουν την τελευταια τους πνοη,στον δρομο...
Ποδηλατης, φιλος , συγγενης συντροφος , παιδι ,η απλα γνωστος για καποιους,ξερω οτι θα φωτιζεται το προσωπο του , εκει που ειναι, ξερω οτι θα μας συντροφευει στο δυσκολο αυτο ταξιδι , με τα πολλα υψομετρικα, ξερω οτι τωρα δεν φοβαμαι πια, γιατι θα ειναι κοντα μας.....
Aroni Evi Σπύρος Παπαγιάννης και φίλοι Ioanna Agrafa Vassilis Konstantopoulos


http://www.ioas.gr/
 www.facebook.com/ioas.panos.milonas
www.icycle.gr
www.facebook.com/iCycleTours

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ 19/5/13

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ
Οργάνωση συντονισμός πανελλαδικά: www.podilates.gr 
Για την Ηγουμενίτσα (3η βόλτα): 
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
πληροφορίες: www.thespodilato.blogspot.gr

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ,όσους θέλανε να έρθουν και δεν τα κατάφεραν,όσους επίσης θέλανε να έρθουν αλλά δεν είχαν ποδήλατο
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το Λιμενικό Σώμα που συνόδεψε με ασφάλεια και αυτήν τη  φορά την βόλτα.Επίσης τους δύο επίσημους (για αυτήν την βόλτα) “φωτογράφους” φίλους και μέλη του συλλόγου μας Μαρία Λουκά και Γιώργο Χειμώνα. Το radio igoumenitsa  www.892fm.blogspot.gr ως χορηγό επικοινωνίας για τις βόλτες στην Ηγουμενίτσα.

Κυριακή 19/5/13 και ώρα 6:00 μ.μ. μία ηλιόλουστη μέρα που οι πιο πολλοί ήταν στις παραλίες. Πολλοί μαθητές διάβαζαν για τις πανελλήνιες (καλή επιτυχία παιδιά). Δεν καταφέραμε να σπάσουμε το φράγμα τον 100 συμμετοχών αλλά φτάσαμε τους 87 καταγεγραμμένους ποδηλάτες. Παιδιά 5 χρονών μέχρι 55. Με χαρά μας είδαμε και 3 καινούργια ποδήλατα στην παρέα μας και άλλα καμιά δεκαριά που βγήκανε από τις αποθήκες, λαδώθηκαν οι αλυσίδες και φουσκώθηκαν τα λάστιχα μετά από καιρό ,πολύ σημαντικό για μας. Μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον πολλών φίλων να δανειστούν κάποιο ποδήλατο, μερικούς καταφέραμε να τους βρούμε ποδήλατα. Διανύσαμε μία διαδρομή περίπου 18 χλμ. Ξεκινήσαμε από το ΠΑΝΘΕΟΝ, μετά περάσαμε από τη ΝΟΜΑΡΧΙΑ, συνεχίσαμε παραλιακά μέχρι τον ποδηλατοδρόμο στο ΔΡΕΠΑΝΟ, στη συνέχεια ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΗ και επιστροφή. Στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες βόλτες πιο μακρινές  ή με άλλο χαρακτήρα. Στα σχέδιά μας είναι να καθιερώσουμε μόνιμες βόλτες μια φορά την εβδομάδα. Π.χ. μια βραδινή βόλτα εντός πόλης.
Θα θέλαμε τη  γνώμη σας και τις προτάσεις σας.

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου μας θα επεκταθούν και σε άλλες πόλεις-χωριά του Νομού μας. Είμαστε σε επαφή με Σύβοτα, Πέρδικα, Παραμυθιά, Γαρδίκι. κ.α. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει είναι φυσικά ευπρόσδεκτος. Θα είναι χαρά μας να οργανώσουμε μια βόλτα.

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ είναι κατά βάση ένας αθλητικός σύλλογος που ευελπιστεί στο μέλλον να έχει αθλητές από όλη την Θεσπρωτία.
  
Οι βόλτες είναι συμβολικού χαρακτήρα και αποτελούν κοινή ανάγκη όσων αγαπάμε το ποδήλατο. Σκοπός μας είναι  να βγούμε όλοι μαζί, να επικοινωνήσουμε, να γνωριστούμε, να  διασκεδάσουμε και να αθληθούμε. Επιπλέον θέλουμε να αναδείξουμε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς και να γίνουμε το παράδειγμα για τα νέα παιδιά οδηγώντας με σύνεση. Η βόλτα είναι μικτή, για μικρά παιδιά και μεγάλους, για αθλητικούς και μη αθλητικούς. Οι ταχύτητες είναι μικρές για να μπορούν να συμμετέχουν όλοι με ομαδικό πνεύμα. Αν κάποιος κουραστεί μπορεί να αποχωρήσει ή μπορεί να ποδηλατήσει  πιο γρήγορα  και να αποκοπή από το κυρίως γκρουπ. Πρόθεση μας είναι να περάσουμε όλοι καλά και να μη δυσαρεστήσουμε κανέναν. Βασική μας μέριμνα είναι η ασφάλεια κυρίως για τα παιδιά. Είναι κανόνας στις βόλτες μας τα παιδιά κάτω των 18 χρονών να συνοδεύονται πάντα από τους γονείς ή κάποιον ενήλικα.

Να δηλώσουμε το παρόν στο δρόμο, τα ποδήλατα είναι εδώ, ο δρόμος είναι και για τα ποδήλατα. Με σεβασμό από και προς τους υπολοίπους και με στοιχειώδη άνεση και ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Το ποδήλατο μπορεί να σε πάει παντού, όποιος και αν είσαι, όπως και αν είσαι (με γραβάτα, φόρμα ή τακούνια για κυρίες),πάντα με ασφάλεια. Στη δουλειά, για ψώνια, για καφέ. 
Να αναδείξουμε την ανάγκη δημιουργίας ποδηλατοδρόμων εντός και εκτός πόλης αλλά και πάρκινγκ ποδηλάτων. Θα θέλαμε έναν ενιαίο ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο από το Νέο λιμάνι έως την παραλία του Δρεπάνου, που να ενώνεται με Νέα Σελεύκεια και Λαδοχώρι, Γραικοχώρι. Η παραλία του Δρεπάνου θα ήταν πιο προσβάσιμη με το ποδήλατο και ο δρόμος πιο ασφαλής. Ο τουρισμός με το ποδήλατο σε Ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ διαδεδομένος. Τουρίστες από την Ευρώπη μέσω Ιταλίας θα μπορούσαν να έρθουν με τα ποδήλατα τους με καράβι στο νέο λιμάνι τις Ηγουμενίτσας και από εκεί στο κάμπινγκ του δρεπάνου ή σε άλλες περιοχές της Θεσπρωτίας.

Υπάρχουνε προγράμματα όπως το Πράσινο Ταμείο ( www.prasinotameio.gr ), που χρηματοδοτούν ποδηλατοδρόμους, δανειστικά ποδήλατα κ.α. Πόλεις σαν την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα ,Τρίκαλα  ( http://www.trikalacity.gr/page/prasino-tameio-dnsi-texnikon-ypiresion) κ.α. τα έχουν η θα τα αξιοποιήσουν. 
           
Θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον εκδρομές-βόλτες στην Θεσπρωτία με το ποδήλατο, που θα αναδείξουνε πολλές περιοχές-διαδρομές που αξίζει να διανύσει κάποιος, εντός και εκτός δρόμου. Εκδρομές παραλιακά ή στο βουνό ή με προορισμό Αρχαιολογικούς και Ιστορικούς χώρους. Οι διαδρομές αυτές θα καταγραφούν με κάμερα και θα προωθηθούν στο διαδίκτυο μέσω του συλλόγου.

Φωτογραφίες της βόλτας μπορείτε να δείτε στο  www.facebook.com/Thespodilato  & στο facebook/ΠΟ.ΣΥ.ΘΕ. ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Όταν κυκλοφορούμε με ποδήλατο βοηθάμε: Tην ατμόσφαιρα και τη φύση γιατί δε ρυπαίνουμε. Τους εαυτούς μας γιατί γυμναζόμαστε και φτάνουμε πιο εύκολα και γρήγορα στον προορισμό μας. Τους συνανθρώπους μας γιατί έχουμε προφανώς αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι αποφεύγοντας την κίνηση. Τη μείωση της χρήσης του ΙΧ, που συμβάλει στη βελτίωση του κυκλοφοριακού και στην αποσυμφόρηση των χώρων στάθμευσης. 

Βασίλης Θ. Ρίζος
Αντιπρόεδρος Συλλόγου
 
Ποδήλατο = Πολιτισμός.
Μην κάνεις την ζώη σου ποδήλατο, κάνε το ποδήλατο ζωή σου . . . . 




Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ




ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ
Ανοίγουμε το δρόμο στη ζωή....
www.podilates.gr
www.thespodilato.blogspot.gr

Για 6η συνεχόμενη χρονιά , την Kυριακή 19 Μαΐου, Οι www.podilates.gr οργανώνουν πανελλαδική ποδηλατοπορεία.Στην Ηγουμενίτσα για 1η φορά συμμετέχουμε με τον ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ( 3η ποδηλατική βόλτα του συλλόγου) .Θα συναντηθούμε στις 18:00 το απόγευμα στο ΠΑΝΘΕΟΝ, οι δρόμοι της Ηγουμενίτσας θα πρέπει να  πλημμυρίσουν με ποδήλατα σε μία πανελλαδική κινητοποίηση κεφάτης διαμαρτυρίας και επίμονης διεκδίκησης. Δεκάδες πόλεις, χιλιάδες ποδήλατα, ένα μήνυμα: Οι πόλεις πρέπει να αλλάξουν, προτεραιότητα έχει η ζωή.
Ζωή είναι να κυκλοφορούν οι ποδηλάτες όλων των ηλικιών σε καλά σχεδιασμένους και προστατευμένους ποδηλατόδρομους. Ζωή είναι να κινούνται με άνεση και ασφάλεια τα παιδικά καρότσια, οι ηλικιωμένοι, τα ΑΜΕΑ. Ζωή είναι να έρχεται το λεωφορείο στην ώρα του, να κινείται γρήγορα και το κόμιστρο να είναι λογικό.
Ζωή είναι να απομακρύνει η τροχαία από τους δρόμους τους επικίνδυνους οδηγούς. Πολλά από τα τροχαία εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά στη χώρα μας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εκπαίδευση των οδηγών και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία. Τρόποι υπάρχουν. Ζητάμε να υπάρξει και η θέληση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 89,2 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ
ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ



Μην κάνεις την ζώη σου ποδήλατο, κάνε το ποδήλατο ζωή σου . …

Oι Βόλτες με ποδήλατα είναι μια κοινή ανάγκη όσων αγαπάμε το ποδήλατο να βγούμε όλοι μαζί, να επικοινωνήσουμε να γνωριστούμε να  διασκεδάσουμε και να αθληθούμε .
Η βόλτες εντός πόλης έχουν συμβολικό χαρακτήρα.
Να αναδείξουν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς.
Να δηλώσουμε το παρών στον  δρόμο, τα ποδήλατα είναι εδώ ,ο δρόμος είναι και για τα ποδήλατα.Με σεβασμό από και προς τους υπολοίπους και με στοιχειώδη άνεση και ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Το ποδήλατο μπορεί να σε πάει παντού, όποιος και αν είσαι, όπως και αν είσαι(με γραβάτα η φόρμα). 
Να αναδείξουμε την ανάγκη δημιουργίας ποδηλατοδρόμων και πάρκινγκ εντός πόλης.
Να παροτρύνουμε τα παιδιά να ασχοληθούνε και να μετακινούνται με το ποδήλατο τηρώντας τους κανόνες οδικής ασφάλειας. Μεγαλώνοντας σωστούς οδηγούς. Το ποδήλατο είναι παιχνίδι αλλά και μέσο μεταφοράς. Θέλει πολύ προσοχή όταν κινούμαστε στην πόλη.
Οι οδηγοί των αυτοκινήτων (εμείς δηλαδή) πρέπει να προσέχουμε τους ποδηλάτες.
Όταν κυκλοφορούμε με ποδήλατο βοηθάμε: Tην ατμόσφαιρα και την φύση γιατί δεν ρυπαίνουμε. Τους εαυτούς μας γιατί γυμναζόμαστε και φτάνουμε ποιο εύκολα και γρήγορα στον προορισμό μας. Τους συνανθρώπους μας γιατί έχουμε προφανώς αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι αποφεύγοντας την κίνηση. Τα αυτοκίνητα γιατί θα είναι λιγότερα και θα κυκλοφορούνε ποιο εύκολα και θα παρκάρουνε ποιο εύκολα.
Καλούμε τους συμπολίτες μας και όλους τους φίλους να έρθουν μαζί μας για μια βόλτα την Τετάρτη 8 Μαϊου στις 21:30 αφετηρία Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.

Ποδήλατο = Πολιτισμός.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Πληροφορίες εγγραφές  http://www.thespodilato.blogspot.gr/

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013



1η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΜΕ ΤΟΝ «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ».

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ποδηλατάδα.
Ωρα: 11:30 π.μ.
Συνάντηση: ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
(παραλιακή - Εθνικής Αντίστασης)
Διαδρομή: παιδική χαρά - Εθνικής Αντιστάσης – Νομαρχεία – ποδηλατόδρομος.
1η βόλτα (για μικρούς ποδηλάτες) τέλος ποδηλατοδρόμου επιστροφή.
2η βόλτα δρέπανο επιστροφή.


Παιδί και Ποδήλατο:
Ωρα: 10:00 π.μ.
Συνάντηση: ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
(παραλιακή - Εθνικής Αντίστασης).
Παιχνίδια με το ποδήλατο.
Κυκλοφοριακή Αγωγή.
Γνωριμία με το Ποδήλατο.
Παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου.

ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ
ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 89,2 fm: 10 δράσεις σε όλη την Θεσπρωτία στα πλαίσια της εθ...

ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ 89,2 fm: 10 δράσεις σε όλη την Θεσπρωτία στα πλαίσια της εθ...: 10 δράσεις σε όλη την Θεσπρωτία στα πλαίσια της εθελοντικής καμπάνιας «Let’s do it Greece 2013» Την Τετάρτη 3/4/2013 στην Π.Ε. Θεσπρω...
THN KYPIAKH 14 AΠPIΛIOY ΣTA ΠΛΑΙΣIA TOY ΠPOΓPAMMATOΣ let's do it Greece 2013 KAΘAPIZOYME THN EΛΛAΔA ΣE MIA MEPA.O "ΠOΔHΛATIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΘEΣΠPΩTIAΣ ΣΠYPOΣ ΠAΠAΓIANNHΣ" ΘA ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ  ΣTHN ΔPAΣH KAΘAPIΣMOΣ TOY ΠOΔHΛATOΔPOMOY MEXPI TO ΔPEΠANO MAZI ME TON NAYTAΘΛHTIKO OMIΛO KAI TON ΠPΩTEA ΣYNANTHΣH APXH ΠOΔHΛATOΔPOMOY 10:30ΠM.ΘA XAPOYME NA ΣAΣ ΔOYME.
ΣTIΣ 12:30 ΣYNANTHΣH ΠAΛI ΣTHN APXH TOY ΠOΔHΛATOΔPOMOY MAZI ME TA ΠOΔHΛATA MAΣ ΓIA MIA XAΛAPH ΠPΩTH ANEΠIΣHMH BOΛTA TOY ΣYΛΛOΓOY ME TA MEΛH KAI ΦIΛOYΣ.MEXPI TO ΔPEΠANO.ΓIA MIA ΠPΩTH ΓNΩPIMIA METAΞY MAΣ.ΘA XAPOYME NA ΣAΣ ΔOYME!

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

'Αιτηση Εγγραφής Μέλους

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η ΕΓΓΡΑΦΗ στον σύλλογο ειναι  5 ευρώ και η ετήσια ΣΥΝΔΡΟΜΗ 5 ευρώ.

Που και πως μπορείτε να εγγραφτείτε:

Α.
Στέλνοντας e-mail:  thespodilato@gmail.com

Β.
Στέλνοντας μήνυμα στο facebook/thespodilato.
  
Γ.
Σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου.

Δ.
Στα τηλέφωνα:
69 37 28 29 50  ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΦΩΤΗΣ (πρόεδρος)
69 48 58 29 70  ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΙΖΟΣ (αντιπρόεδρος)
69 45 87 57 63  ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΣ (γραμματέας)


Ε.
ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ:

1.
ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
Χρώματα-Σιδηρικά-Εργαλεία
ΚΥΠΡΟΥ 52 Ηγουμενίτσα
Τηλ. 26650 26786
www.e-xromata.gr

2.
BUBBLES
clothes club shop
Βασίλης Κοντός Ηγουμενίτσα
Κ.Παλαμά 3 (πισω απο ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ)
κιν. 6945875763
www.bubblesbox.gr 

3.
ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ
t-shirt's - Στάμπες - Ρούχα εργασίας - Διαφημιστικά Δώρα
Βασίλης Ρίζος
Λαδοχώρι Μοναστηρίου 1
κιν. 69 48 58 29 70
www.e-apotipoma.gr 

4.
TAKOYNI STAR
EXPRESS ΚΛΕΙΔΙΑ
ΦΩΚΑΣ ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  32 (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΡΑΜ)
ΤΗΛ. 69 45523718


ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ
ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.



ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ».

Καταστατικό.

Άρθρο 1 – Επωνυμία                                                                                                                               Ιδρύεται σύλλογος με την επωνυμία  «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ».
Άρθρο 2 – Έδρα
Ως έδρα ορίζεται η πόλη της Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας της Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ,πρωτεύουσα του νομού,  και το κάθε φορά γραφείο αυτού.
Άρθρο 3 – Διάρκεια 
Η διάρκεια λειτουργίας του Συλλόγου είναι απεριόριστη. Παύει δε να υφίσταται οποτεδήποτε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών.
Άρθρο 4 – Σκοπός
Σκοπός του συλλόγου είναι η διάδοση και προώθηση του αθλήματος της  ποδηλασίας σε όλες τις μορφές του και η διάδοση του ως μέσο μεταφοράς και ψυχαγωγίας.
Άρθρο 5 – Τρόποι και μέσα για την επίτευξη των σκοπών
Οι τρόποι και τα μέσα που χρησιμοποιεί ο σύλλογος για την επίτευξη των σκοπών του είναι:
1. Τη συμμετοχή του σε ελληνικούς και ξένους ποδηλατικούς αγώνες, εξορμήσεις,ποδηλατοπορείες.          
2. Τη διοργάνωση αγώνων ποδηλασίας, ποδηλατικών εκδρομών, ενημερωτικών εξορμήσεων σε φορείς, συλλόγους, σχολεία δημόσιες υπηρεσίες κλπ.                                                                                                  
3. Τη διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων, προβολών και συζητήσεων.                                                  
4.Τη διοργάνωση ποδηλατοδρομιών, εξορμήσεων και διαφόρων ποδηλατικών – περιβαλλοντικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων.                                                                                                             
 5.Τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας με μοναδικό σκοπό την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς και ως τρόπου ζωής.ΣΤ) Τη δημιουργία και λειτουργία ιστοσελίδας, λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ίδρυση blog, εκτύπωση και διανομή έγγραφου υλικού (αφίσες,προσκλήσεις κλπ) και κάθε μέσου ενημέρωσης και προώθησης των θέσεων και ενεργειών του Συλλόγου. Ζ) Κάθε νόμιμη ενέργεια αποβλέπουσα στη διάδοση και εξύψωση της ποδηλασίας ως μέσου μετακίνησης, ψυχαγωγίας και αθλητικής εκδήλωσης.                                                                                     
6. Η διάνοιξη, ο καθαρισμός και η συντήρηση ποδηλατικών μονοπατιών, καθώς και η εκμάθηση και η διάδοση των τεχνικών αυτών για το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας.                                                             
7. Η εκμάθηση και προώθηση: α)τεχνικής για τη σωστή και ασφαλή οδήγηση ποδηλάτων , β) ορθής συμπεριφοράς των ποδηλατών προς τους υπόλοιπους ανθρώπους γ)φιλικής και ορθής συμπεριφοράς προς τη φύση.
8. Η διοργάνωση εκδηλώσεων για την άνοδο και περαιτέρω προώθηση των σκοπών του συλλόγου.            
9. Η διοργάνωση σεμιναρίων ( τοπικών πανελλήνιων ή διεθνών) για την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας πάνω στα θέματα της ποδηλασίας και των εν γένει σκοπών του συλλόγου.
10.Την δημιουργία θέσεων στάθμευσης μέσα στην πόλη για τα ποδήλατα και την δημιουργία η επέκταση ποδηλατοδρόμων μέσα στην πόλη και εκτός πόλεως σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές
11. Η δημιουργία, συντήρηση και συνεχής ενημέρωση βιβλιοθήκης και ταινιοθήκης.                                                                                                             
Άρθρο 6 – Αθλητές
Αθλητές του Συλλόγου είναι οι κατέχοντες τα Δελτία Αθλητών που εκδίδουν οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες και συμμετέχουν στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου.                                                                       
Οι εν ενεργεία αθλητές της αγωνιστικής ποδηλασίας, μπορούν να αποκτήσουν εκτός από την ιδιότητα του αθλητή κι αυτή του μέλους του Συλλόγου αφού συμπληρώσουν το προβλεπόμενο από την ισχύουσα νομοθεσία όριo ηλικίας.  ηλικίας.               
 Άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 έτος της ηλικίας τους μπορούν να γίνουν Αθλητές του συλλόγου μόνο υπό τον όρο ότι προηγουμένως θα έχουν καταθέσει στον σύλλογο νόμιμη και έγγραφη άδεια (υπεύθυνη δήλωση ) του γονέα ή κηδεμόνα τους.
Άρθρο 7 – Μέλη
1. Ο αριθμός των μελών του συλλόγου είναι απεριόριστος.
2. Μέλη του συλλόγου μπορούν να γίνουν άτομα άνω των 18 ετών, που συγκεντρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις και έχουν προταθεί από δύο μέλη του Συλλόγου.
Κατ’ εξαίρεση, δύνανται να είναι τακτικά μέλη του συλλόγου και ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους, υπό τον όρο ότι προηγουμένως θα έχουν καταθέσει στον σύλλογο νόμιμη και έγγραφη άδεια (υπεύθυνη δήλωση ) του γονέα ή κηδεμόνα τους, ότι τους επιτρέπουν να μετέχουν ενεργά στην πραγματοποίηση των στόχων και των σκοπών του συλλόγου, καθώς και ότι ο γονέας ή κηδεμόνας που παρέχει την άδεια έχει λάβει πλήρη γνώση του παρόντος καταστατικού και των σκοπών του συλλόγου.                                                
3. Τα μέλη του συλλόγου διακρίνονται σε Τακτικά και Επίτιμα 
4. Τα ενήλικα τακτικά μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη γενική συνέλευση και δικαίωμα να ψηφίζουν, να εκλέγουν και να εκλέγονται.
5. Όλα τα μέλη έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται με τους κανόνες του καταστατικού, να αποφεύγουν ενέργειες που είναι αντίθετες με το σκοπό του Συλλόγου και να καταβάλουν τη συνδρομή που ορίζεται από το Δ.Σ. αυτής..
6. Επίτιμα μέλη του Συλλόγου  ορίζονται μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Γενικής Συνέλευσης και έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, όσα άτομα προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στον Σύλλογο ή εργάστηκαν για τους ίδιους σκοπούς η τιμητικά .
- Τα επίτιμα μέλη μπορούν να παρευρίσκονται στις Γενικές Συνελεύσεις, δεν έχουν όμως το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Άρθρο 8 – Υποχρεώσεις Μελών – Αποχώρηση Μελών
1. Τα τακτικά μέλη έχουν υποχρέωση:
α. Να συμμορφώνονται προς τις διατάξεις του Καταστατικού του Συλλλόγου,
β. Να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου,
γ. Να εργάζονται για την προαγωγή των σκοπών αυτής και να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα που αντιστρατεύεται τους σκοπούς αυτού.
δ. Να καταβάλουν τη συνδρομή που ορίζεται από το Δ.Σ. του σωματείου.
2. Κάθε μέλος του σωματείου, έχει δικαίωμα να αποχωρήσει από το σωματείο, με την προϋπόθεση ότι θα  γνωστοποιήσει την αποχώρησή του με έγγραφη δήλωσή του στο Δ.Σ, τρεις τουλάχιστον μήνες πριν από την λήξη της λογιστικής χρονιάς . Η αποχώρηση ισχύει για το τέλος της. Όσα μέλη αποχωρούν, δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην περιουσία του συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση όμως, ευθύνονται οπωσδήποτε για τις εισφορές που δεν κατέβαλαν για όσο χρόνο ήταν μέλη.
Άρθρο 9 - Διαγραφή-αποβολή μελών
Α. Διαγράφεται:
1.’Oποιο μέλος δεν καταβάλει τη συνδρομή του για πάνω από ένα χρόνο.
2. Όποιο μέλος με τη δράση του αντιτίθεται με τους στόχους του συλλόγου.
3.Για οποιονδήποτε άλλο σοβαρό λόγο.
Η διαγραφή θα γίνεται μόνο μετά από Γενκή συνέλευση και εφόσον το αποφασίσει η πλειονότητα των παρευρισκομένων τακτικών μελών
Β. Αποβάλλει την ιδιότητα του μέλους, :
1. Ο καταδικασθείς σε ποινή κάθειρξης ή φυλάκισης ένεκα κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβιάσεως, πλαστογραφίας, απιστίας περί της υπηρεσίας, παραχάραξης και κιβδηλείας.
2. Ο αμετάκλητα στερηθείς των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Αρθρο 10 - Συνδρομές μελών
Η ετήσια συνδρομή των τακτικών μελών ορίζεται στα 5 ευρώ και το δικαίωμα εγγραφής μέλους του συλλόγου ορίζεται σε 5 ευρώ. Το δικαίωμα εγγραφής και η ετήσια συνδρομή των τακτικών μελών μπορεί να αυξομειώνεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.Τα επίτιμα μέλοι δεν καταβάλουν εγγραφή και συνδρομή.
 Άρθρο 11 – Όργανα του συλλόγου
1. Η Γενική Συνέλευση.
2. Το Διοικητικό Συμβούλιο.
3. Τμήματα , Επιτροπές και εκπρόσωποι.
Άρθρο 12 – Γενική Συνέλευση
Α. Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο του Συλλόγου και αποτελείται από όλα τα μέλη του.
Οι Γενικές Συνελεύσεις των μελών του Συλλόγου είναι τακτικές και έκτακτες.
-Η τακτική Γενική Συνέλευση συνέρχεται, κάθε χρόνο και κατά κανόνα εντός του πρώτου τριμήνου αυτού. Η Τακτική Συνέλευση συγκαλείται από το Διοικητικό Συμβούλιο με πρόσκληση που θα φέρει την υπογραφή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Διοικητικό Συμβουλίου ή όταν το ζητήσει το 1/5 των ταμειακά εντάξει μελών του σωματείου, με έγγραφη αίτηση που θα πρέπει να αναφέρει τα προς συζήτηση θέματα.
- Κάθε πρόσκληση για συμμετοχή σε Γενική Συνέλευση πρέπει να αναφέρει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τα οποία συγκαλείται.                                                                                                                   
 Β. Η Γενική Συνέλευση έχει αποκλειστική αρμοδιότητα :
1. Να εκλέγει με μυστική ψηφοφορία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Να κρίνει τον απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
3. Να αποφασίζει για την έγκριση του ισολογισμού και προϋπολογισμού του και να κρίνει για την απαλλαγή ή όχι του Δ.Σ.
4. Να αποφασίζει για κάθε τροποποίηση του καταστατικού .
5. Να αποφασίζει για την διάλυση του συλλόγου.                                                                                             
Γ. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει γενικά για κάθε θέμα, που δεν έχει ανατεθεί από το νόμο ή από το παρόν καταστατικό σε άλλα όργανο.                                                                                                               
Δ. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης δεσμεύουν τόσο τα μέλη του, όσο και την διοίκησή του η οποία υποχρεούται να συμμορφώνεται προς αυτές και να τις εκτελεί.                                                                      
Ε. Απαρτία των Γενικών Συνελεύσεων λογίζεται όταν παρευρίσκονται το 50% συν ένα των ταμειακά εντάξει μελών του συλλόγου.
- Σε περίπτωση μη απαρτίας κατά την πρώτη σύγκληση της Γ.Σ, συνέρχεται χωρίς άλλη διατύπωση επαναληπτική Γ.Σ. την ίδια μέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας κατά την οποία απαιτείται η παρουσία του 1/3 τουλάχιστον των τακτοποιημένων οικονομικά μελών.                                                                      
ΣΤ. Η Γενική Συνέλευση ασκεί τον έλεγχο και την εποπτεία στα άλλα όργανα του Συλλόγου.                    
Ζ. Η Εφορευτική Επιτροπή αναλαμβάνει τα καθήκοντά της και κηρύσσει την έναρξη της ψηφοφορίας για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου . Η εφορευτική επιτροπή φροντίζει για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τις αρχαιρεσίες, στο τέλος δε της ψηφοφορίας κάνει διαλογή ψήφων και αυτή ανακηρύσσει τους επιτυχόντες με την σειρά επιτυχίας τους, τόσο για τα μέλη του Δ.Σ. όσο και για τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Επιτυχόντες θεωρούνται αυτοί που πήραν τις περισσότερες ψήφους. Σε περίπτωση ισοψηφίας γίνεται κλήρωση από την εφορευτική επιτροπή η οποία καθορίζει επίσης και την σειρά των επιλαχόντων ανάλογα με τον αριθμό ψήφων που πήρε ο κάθε υποψήφιος. Για τα παραπάνω συντάσσεται πρακτικό. Το πρακτικό υπογράφεται από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και κατόπιν παραδίδεται μαζί με όλα τα σχετικά των εκλογών στον πρόεδρο του Δ.Σ. Το νέο Δ.Σ κατά την ανάληψη των καθηκόντων του υποχρεούται να παραλάβει από το απερχόμενο Δ.Σ τα βιβλία διοίκησης, έγγραφα, ταμείο κλπ και συντάσσει πρακτικό παραλαβής. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο.                                                                                                   
Η. Εκτός από τις Γενικές Συνελεύσεις, τακτικές ή έκτακτες, μπορούν να συγκαλούνται από το Δ.Σ. του συλλόγου συγκεντρώσεις για τη συζήτηση θεμάτων σχετικών με τα προκύπτοντα προβλήματα στις εν γένει δραστηριότητες του συλλόγου.
Άρθρο 13 – Διοικητικό Συμβούλιο – Αρμοδιότητες
Α. Ο Σύλλογος διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται πενταμελές Εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση με μυστική ψηφοφορία.
Β. Το νεοεκλεγέν Δ.Σ συνεδριάζει μέσα σε δέκα ημέρες από την ημέρα της εκλογής του, με πρόσκληση του μέλους που πλειοψήφησε, ή σε περίπτωση ισοψηφίας του μεγαλύτερου σε ηλικία, προκειμένου να εκλέξει μεταξύ των μελών του, με μυστική ψηφοφορία, τους Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα, Ταμία, Έφορο, βοηθό Γραμματέα, βοηθό Έφορου.
Γ. Η θητεία του Δ.Σ είναι διετής και λήγει την 31 Δεκεμβρίου του δευτέρου έτους, ανεξάρτητα από το χρόνο που εκλέγεται.
Δ. Δικαίωμα εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά και ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.
Ε. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά κάθε μήνα και έκτακτα με θέματα τρέχουσας φύσης και λαμβάνει αποφάσεις με απλή πλειοψηφία.
ΣΤ. Το Δ.Σ. συντάσσει και υποβάλλει στη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, μέσα στο πρώτο τρίμηνο από τη λήξη κάθε οικονομικού έτους, ισολογισμό της οικονομικής του διαχείρισης και των δραστηριοτήτων του σωματείου.Ζ. Τα μέλη του Δ.Σ. είναι προσωπικά και αλληλέγγυα υπεύθυνα για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών του συλλόγου και για την εκτέλεση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων. Τα μέλη του Δ.Σ βρίσκονται σε απαρτία όταν παρίστανται τουλάχιστον τέσσερα (4) μέλη του. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, μεταξύ των οποίων πρέπει απαραίτητα να είναι ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος.. Σε περίπτωση ισοψηφίας επικρατεί η ψήφος του Προέδρου. Αν ο αριθμός των μελών του μειωθεί για οποιοδήποτε λόγο, το Δ.Σ συμπληρώνεται από τα αναπληρωματικά μέλη κατά της σειρά εκλογής τους, χωρίς όμως αυτά να μπορούν να υπερβούν τον αριθμό των τακτικών μελών. 
 Η. Η Διοίκηση και η Χρηματική διαχείριση του συλλόγου, είναι έργο το Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο αποφασίζει για την λήψη κάθε μέτρου κατάλληλου για την εκπλήρωση του σκοπού του συλλόγου. Επίσης, καταρτίζει και εγκρίνει τους εσωτερικούς κανονισμούς , εξετάζει της αιτήσεις εγγραφής νέων μελών και αποφασίζει σχετικά, συγκαλεί την Γενική Συνέλευση και ορίζει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και μεριμνά για την πραγμάτωση του σκοπού του Συλλόγου.
Άρθρο 14 -Τμήματα , Επιτροπές και Εκπρόσωποι. εκπρόσωποι.                                          
 Με απόφαση της ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου, λαμβανομένης με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του, μπορούν να συστήνονται επιτροπές που θα απαρτίζονται από οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου, που θα αναλαμβάνουν την υλοποίηση των στόχων του Συλλόγου. Στη συστατική της επιτροπής απόφαση θα πρέπει να αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των μελώντης, οι σκοποί και τα μέσα της καθώς και ρητό χρονικό διάστημα μετά το πέρας του οποίου η επιτροπή αυτοδίκαια διαλύεται, ή επεκτείνεται η λειτουργία της με νεότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση που δεν αναφέρεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, θεωρείται είτε ότι ο σκοπός της επιτροπής είναι διαρκής, είτε ότι με την υλοποίησή του οποτεδήποτε, η επιτροπή αυτό δίκαια παύει να υπάρχει. Οι επιτροπές αυτές, περιβαλλοντικές, αθλητικές, πολιτισμικές κλπ. θα ελέγχονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και θα λογοδοτούν σε αυτό. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα μπορεί οποτεδήποτε, με τον ίδιο τρόπο να ανακαλεί την απόφασή του αυτή και να παύει ή να αναδιοργανώνει τη συσταθείσα επιτροπή.Οι επιτροπές αυτές με τη σειρά τους μπορούν να συστήνουν τμήματα, για την καλύτερη οργάνωση της δράσης τους.
Δεν αποκλείεται η συμμετοχή και εκπροσώπηση του Συλλόγου σε αθλητικές Ομοσπονδίες Συνομοσπονδίες και ενώσεις η αγώνες η άλλες δραστηριότητες, εφόσον υπάρξει ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία εκλέγει από τα μέλη της τους εκπροσώπους του Συλλόγου.
Άρθρο 15 – Αρμοδιότητες Προέδρου
- Οι αρμοδιότητες του Προέδρου, οι οποίες είναι υποχρεώσεις του αλλά και δικαιώματά του επιπρόσθετα των λοιπών μελών, είναι οι εξής:
- Ο πρόεδρος εκπροσωπεί τον σύλλογο δικαστικά και εξώδικα. 
- Υπογράφει τα παντός είδους έγγραφα και εντάλματα μαζί με τον Γενικό Γραμματέα.
- Καλεί τα μέλη του σωματείου σε Γ.Σ σύμφωνα με το καταστατικό.
- Διευθύνει τον σύλλογο και προεδρεύει στο Δ.Σ και στη Γ.Σ
- Λογοδοτεί για τα πεπραγμένα του Δ.Σ και της ΓΣ.
- Έχει την αρμοδιότητα και υποχρέωση συχνότατου ελέγχου των διαχειριστικών ενεργειών του Ταμία και γι αυτό έχει αυξημένη ευθύνη για την άσκηση αυτής του της υποχρέωσης.
- Έχει την διεύθυνση και την γενική εποπτεία και κάθε άλλης διοικητικής υποχρέωσης του σωματείου που θα προκύψει αιφνίδια και δεν προβλέπεται από το παρόν καταστατικό.
- Όταν απουσιάζει ή κωλύεται αντικαθίσταται από τον Αντιπρόεδρο του σωματείου.
Άρθρο 16 – Αρμοδιότητες Αντιπροέδρου
Ο αντιπρόεδρος αναπληρώνει τον πρόεδρο όταν απουσιάζει ή κωλύεται σε όλα τα διοικητικά του καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του.
- Αναπληρώνει επίσης τον Γενικό Γραμματέα όταν απουσιάζει ή κωλύεται σε όλα τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του.
- Ομοίως αναπληρώνει τον ταμία του συλλόγου όταν απουσιάζει ή κωλύεται, σε όλα τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του.
Άρθρο 17 – Αρμοδιότητες Γενικού Γραμματέα
- Ο γενικός γραμματέας προσυπογράφει με τον πρόεδρο τα έγγραφα και εντάλματα παντός είδους.
- Τηρεί τα βιβλία πρακτικών του Δ.Σ και της Γ.Σ Διεκπεραιώνει την αλληλογραφία και την υπηρεσία του γραφείου.
- Τηρεί όλα τα αρχεία του συλλόγου, την αλληλογραφία, την σφραγίδα.
- Όταν απουσιάζει ή κωλύεται αντικαθίσταται από τον βοηθό γραμματέα.
- Αναπληρώνει τον Αντιπρόεδρο του σωματείου, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αυτού.
Άρθρο 18 – Αρμοδιότητες Ταμία
- Ο ταμίας ενεργεί κάθε είσπραξη και πληρώνει τα εντάλματα και γενικά τις δαπάνες του σωματείου που εγκρίνονται από το Δ.Σ. και ανακοινώνει κάθε στιγμή σε αυτό την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του συλλόγου.
- Όταν απουσιάζει ή κωλύεται αναπληρώνεται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα.
Άρθρο 19 - Αρμοδιότητες Εφόρου
- Ο έφορος φροντίζει για την αγορά και την συντήρηση κάθε υλικού του συλλόγου. – Διοργανώνει σε συνεργασία με τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου τις δράσεις και όλες γενικά τις εκδηλώσεις του σωματείου.
- Είναι υπεύθυνος για την παράδοση των υλικών σε κάθε μέλος του σωματείου που θα του το ζητήσει και συγκατατίθεται για την απομάκρυνση του υλικού από το κτίριο του σωματείου, μόνο μετά από υπεύθυνη αιτιολογία. Κάθε φορά ή απώλεια υλικού του συλλόγου βαρύνει αυτόν που την προκάλεσε.
- Για την πραγματοποίηση του έργου του συνεργάζεται με τον βοηθό εφόρου.
Άρθρο 20 – Αρμοδιότητες των Βοηθών Γραμματέα και Εφόρου
- Ο βοηθός γραμματέα συνεργάζεται με τον γενικό γραμματέα στο έργο του,και τον αντικαθιστά όταν απουσιάζει.
- Ο βοηθός εφόρου συνεργάζεται με τον έφορο, και τον αντικαθιστά όταν αυτός απουσιάζει.
Άρθρο 21 – Τροποποίηση του Καταστατικού
- Τροποποίηση του Καταστατικού του συλλόγου γίνεται από την Γενική Συνέλευση και απαιτείται παρουσία του μισού αριθμού των ταμειακά εντάξει μελών.Διαφορετίκα ισχύει ότι προβλέπει το άρθρο 12 του καταστατικού.
Άρθρο 22 – Διάλυση
Α. Ο Σύλλογος διαλύεται:
1. Οταν ο αριθμός των μελών μειωθεί κάτω των δέκα (10)
2. Οταν ζητηθεί από το μισό αριθμό των ταμειακά εντάξει μελών και πλειοψηφία των μελών του σωματείου και εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση.
Β. Διαλυομένου του Συλλόγου γίνεται εκκαθάριση σύμφωνα με τον Νόμο και η τυχόν υπάρχουσα περιουσία του περιέρχεται στο Δημόσιο .
Άρθρο 23 – Απαγόρευση Κομματικοποίησης
Απαγορεύεται ρητά και αυστηρότατα στα μέλη του συλλόγου η οποιαδήποτε εκ μέρους τους προσπάθεια κομματικοποίησης του.
Άρθρο 24 – Βιβλία
Τα βιβλία που τηρεί ο Σύλλογος είναι:
1. Υποχρεωτικά:
α. Μητρώο μελών του Συλλόγου. Σε αυτό καταχωρούνται όλα τα στοιχεία των μελών που αφορούν το Σύλλογο.
β. Βιβλίο Πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου.
γ. Βιβλίο Πρακτικών Γενικής Συνελεύσεως των μελών.
δ. Βιβλίο Εισπράξεων – Πληρωμών. 
ε. Περιουσιακών στοιχείων
2. Προαιρετικά:
α. Πρωτόκολλο Εισερχόμενων και Εξερχόμενων εγγράφων.
β.Βιβλίο (αρχείο) Εισερχόμενων και Εξερχόμενων εγγράφων.
γ. Βιβλίο παρουσίας μελών στην Γενική Συνέλευση.
- Ο Σύλλογος μπορεί να τηρεί και άλλα βιβλία ανάλογα με τις ανάγκες του.
Άρθρο 25 - Σήμα-Σφραγίδα
Το σήμα και η σφραγίδα του συλλόγου απεικονίζει ένα ποδήλατο στο κέντρο  από κάτω αναγράφεται η έκφραση dum Σπύρο spero.Πάνο από το ποδήλατο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ και κάτω ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ.
Άρθρο 26 – Πόροι 
Πόροι του συλλόγου αποτελούν:
1. Τέλος εγγραφής των μελών.
2. Ετήσια συνδρομή των μελών.
3. Εθελοντικές εισφορές μελών.
4. Έσοδα από την έκδοση περιοδικού,εκδηλώσεις και ιστοσελίδας.
5. Πάγιο τέλος εγγραφής μελών.
6. Οι τόκοι κεφαλαίου που προέρχονται από έννομες και νόμιμες συναλλαγές και πάντα υπο την εποπτεία του Δ.Σ και εφόσον δεν αντιτίθενται στους κανόνες και τους σκοπούς του συλλόγου.           7.Χορηγίες.
8. Δωρεές. 
9.Επιχορηγήσεις (Κρατικές , δημοτικές κ.λ.π.) 
10.Μέσω προγραμμάτων (Ευρωπαϊκων ,ΕΣΠΑ κ.λ.π.)
11.Έσοδα από χοροεσπερίδες οι οποίες θα πραγματοποιούνται δύο (2) φορές κάθε χρόνο ,όπως ισχύει από την κείμενη νομοθεσία.
Άρθρο 27 – Απόκτηση κινητής και ακίνητης περιουσίας
- Για την απόκτηση από τον σύλλογο ακίνητης ή κινητής περιουσίας σημαντικής αξίας απαιτείται πάντοτε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του σωματείου και η εκμετάλλευση της περιουσίας αυτής σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεπάγεται την ανάμειξη του συλλόγου σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.
Όλες οι προσφερόμενες υπηρεσίες από το Δ.Σ. και γενικά από τα μέλη προς το σωματείο είναι άμισθες
Άρθρο 28 – Μεταβατική – Προσωρινή διοίκηση. διοίκηση.
Ορίζεται προσωρινή διοίκηση του σωματείου αποτελούμενη απο τα κάτωθι ιδρυτικά μέλη.
1. Πρόεδρος             ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΦΩΤΗΣ      ΤΟΥ ΦΩΤΗ
2. Αντιπρόεδρος.      ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΙΖΟΣ                ΤΟΥ ΘΩΜΑ
3. Γραμματέας.         ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΣ          ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
4. Ταμίας.                 ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ     ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
5. Μέλος.                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ          ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
Η προσωρινή αυτή διοίκηση υποχρεούται μέσα σε τρείς μήνες απο την δημοσίευση του παρόντος καταστατικού στο αρμόδιο Πρωτοδικείο, να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μελών, με μόνο θέμα ημερησίας διάταξης την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η θητεία των οργάνων που θα προκύψει από τις εκλογές θα έχει διάρκεια δύο ετών.
Για κάθε άλλο θέμα που δεν προβλέπεται από τον παρόν Καταστατικό αποφασίζει η Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου μέσα στα πλαίσια του Νόμου και σχετικά πάντοτε με τους σκοπούς του συλλόγου.
Αρθρο 29 – Τελική Διάταξη
Το παρόν καταστατικό αποτελείται από 29 άρθρα , εγκρίθηκε από τα ιδρυτικά μέλη σήμερα την 03/01/2013 στην Ηγουμενίτσα και θα ισχύσει από την καταχώρησή του στα τηρούμενα βιβλία του Πρωτοδικείου Ηγουμενίτσα υπογράφεται ως εξής:

                              ΟΝΟΜΑ  ΕΠΙΘΕΤΟ                ΟΝΟΜΑΠΑΤΕΡΑ                       
1. Πρόεδρος             ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΦΩΤΗΣ                 ΦΩΤΗ
2. Αντιπρόεδρος.      ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΙΖΟΣ                            ΘΩΜΑ
3. Γραμματέας.         ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΣ                       ΧΡΗΣΤΟΣ
4. Ταμίας.                 ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ                   ΧΡΗΣΤΟΥ
5. Μέλος.                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ                       ΚΩΝ/ΝΟΣ


6.ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ                                         ΠΕΤΡΟΣ
7.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΡΩΝΗ                                                ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8.ΑΣΤΕΡΩ ΠΑΠΑΦΩΤΗ                                                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ
9.ΜΟΝΙΚΑ ΠΑΠΑΦΩΤΗ                                               ΘΩΜΑΣ 
10.ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΦΩΤΗ                                       ΘΩΜΑΣ 
11.ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΦΩΤΗΣ                                       ΚΩΝ/ΝΟΣ
12.ΕΛΕΝΗ ΙΣΜΑΗΛΙΔΟΥ                                             ΣΙΔΕΡΗ                            
13.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΙΖΟΣ                                                     ΘΩΜΑΣ
14.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ                        ΙΩΑΝΝΗΣ
15.ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ                                                ΠΕΤΡΟΣ  
16.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΙΖΟΣ                                               ΧΑΡΙΣΗΣ
17.ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑ                                           ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
18.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΗΔΟΝΗΣ                                       ΚΩΝ/ΝΟΣ
19.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ                                         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
20.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ                                        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
21.ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ                                            ΜΙΧΑΗΛ 
22.ΠΕΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ                                              ΜΙΧΑΗΛ 
23.ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ                                        ΚΩΝ/ΝΟΣ
24.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΙΔΗΣ                                   ΔΗΜΗΡΤΙΟΣ
25.ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΝΙΚΑΣ                                           ΣΩΤΗΡΙΟΣ   
26.ΝΙΚΟΣ ΣΟΚΟΛΑΚΗΣ                                             ΧΡΗΣΤΟΥ  
27.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΣΗΜΑΣ                                             ΣΤΑΥΡΟΣ
28.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ                                           ΧΑΡΙΣΗ 
29.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΥΛΗΣ                                            ΜΙΧΑΗΛ 
30.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ                                         ΝΙΚΟΛΑΟΣ
31.ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΜΑΣ                                                 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
32.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΩΝΗΣ                                           ΓΕΩΡΓΙΟΣ